Är du precis som vi intresserade av att bo i en levande och gemytlig by med bra sammanhållning? Då är du välkommen till intresseföreningen. Bäsna intresseförening är en ideell förening som verkar för bättre trivsel och samvaro i Bäsna.

Vi anordnar bland annat en familjedag i samband med nationaldagen den 6:e juni med korvgrillning, musik­underhållning och godisregn. Lagom till första advent anordnas den populära och genuina julmarknaden som går i gammaldags stil. Där säljs kransar, kärvar, hantverk med mera av både lokala och utsocknes knallar.

Vi tar hand om och sköter den stora lekparken som ligger mitt i byn. Där finns det bland annat rutschkana, gungor och en asfaltsplan för basket och cykeltricks. Det finns också ett bord under tak och en grill. Vi sköter underhållet vid ångbåtsbryggan, som är en grön oas vid älven. Här ligger också grillkåtan som gratis går att nyttja när som helst. Det finns en båt att hyra för en billig penning.

Intresseföreningens lokal är den gamla skolan eller i folkmun ”stuggu” som går att hyra för till exempel barnkalas, homepartyn eller möten. Den är godkänd för cirka 30 personer.

För att hyra lokalen eller båten kontakta Barbro Karlsson på telefon: 073-7237514.

Låter allt detta intressant? Eller har du andra idéer som du vill förverkliga? Välkommen att höra av dig!

E-post: intresseforeningen@basna.nu
Facebook: Sök på Bäsna Intresseförening
Mobil för sms: 073-758 30 82